Διατροφική αξία του Kale
Τι κάνει το Κale τόσο ξεχωριστό;
→ Είναι πλούσια πηγή βιταμινών. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών A, B και K και έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμίνης C από όλα τα λαχανικά.
→ Θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού μας, ενδυναμώνει το νευρικό και το σκελετικό σύστημα και βελτιώνει την ανάπλαση των κυττάρων.
→ Έχει ισχυρή αντικαρκινική και αντι-αλλεργική δράση. Διαθέτει αντιοξειδωτικά που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε μολύνσεις και αλλεργίες. Επιπλέον, η μακροπρόθεσμη κατανάλωση Κέιλ λειτουργεί καταπραϋντικά στις χρόνιες ενοχλήσεις του στομάχου.
→ Το Κέιλ περιέχει διπλάσιο ασβέστιο από το πλήρες γάλα. Επίσης, είναι πλήρες σε μεταλλικά στοιχεία και χτίζει γερό σκελετικό και μυϊκό σύστημα και βοηθά στη λειτουργία της καρδιάς.
→ Το κάλιο που περιέχεται στο Kale προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον περιέχει ουσίες όπως οι ηλεκτρολύτες, που ρυθμίζουν την πίεση του αίματος και μας προστατεύουν από καρδιακές ασθένειες.
→ Είναι γεμάτο πρωτεΐνη, γεγονός που το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της χορτοφαγικής δίαιτας.
→ Είναι σημαντικός «βοηθός» στο μεταβολισμό μας. Οι φυτικές ίνες του Kale ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού και αποτοξινώνουν τον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν ελάχιστες θερμίδες στην ημερήσια διατροφή μας.
Η διατροφική δήλωση του Kale ανα 100gr
Θερμίδες 50 gr
Βιταμίνη B 60,3 mg. (14%)
Πρωτεΐνες 3 gr
Ασβέστιο 135 mg. (14%)
Υδατάνθρακες 10 gr
Μαγγάνιο 0,8 mg. (39%)
Λιπαρά 0,7 gr
Χαλκός 0,3 mg. (14%)
Φυτικές ίνες 2 gr (8%)
Κάλιο 447 mg. (13%)
Νερό 84,5 gr
Σίδηρος 1,7 mg. (9%)
Βιταμίνη Α 15,376 IU (308%)
Μαγνήσιο 34 mg. (8%)
Βιταμίνη C 120 mg. (200%)
Φώσφορος 56 mg. (6%)
Βιταμίνη K 817 mcg (1.021%)
Ω3 λιπαρά οξέα 180 mg.
Ω6 λιπαρά οξέα 138 mg.
(Το % αφορά στο ποσοστό που αντιστοιχεί στη Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση για ημερήσια πρόσληψη 2.000 θερμίδων)